Er du gravid? Så overvej akupunktur til at få dig godt igennem graviditeten

Akupunktur bruges til at afhjælpe fysiske såvel som psykiske komplikationer. Effekten af akupunkturen afhænger dog af behandlingens kvalitet, hvorfor det er vigtigt at vælge den medicinske akupunktør, da der med denne type akupunktur er evidens for behandlingens gavnlige effekter.

 

Sådan foregår akupunktur

Akupunktur foregår ved, at der under behandlingen bliver frigivet endorphiner, hvilket både gavner dig fysisk og mentalt. Af de fysiske effekter vil akupunktur eksempelvis kunne fjerne hævelser i din krop og muskelsmerter forskellige steder. Akupunktur er blandt andet også en oplagt behandlingsmulighed til hælsporer. Af mentale fordele, som kan opnås gennem akupunktur, kan glæde, energi og velvære nævnes. Frigivelsen af endorphiner gennem akupunkturen kan gavne i så høj en grad, at depressioner og angst mindskes eller helt kan fjernes. Både de fysiske og mentale effekter af akupunkturen behandler dine komplikationer her og nu, men kan på samme tid også bruges forebyggende mod, at de samme eller nye komplikationer dukker op. Akupunktur er således en effektiv behandlingsmetode til at afhjælpe fysiske og mentale komplikationer.

 

Særligt tilrettelagt akupunktur til gravide

Langt de fleste personer kan få glæde af akupunktur, hvoraf gravide særligt er en gruppe, som kan få glæde af akupunkturens gavnlige effekter. Gravides kroppe er udsat for en stor belastning, og de mange kropslige ændringer kan medføre komplikationer i form af smerter og hævelser i hele eller dele af kroppen. Akupunktur er derfor særlig gavnligt for gravide som smertestillende behandling i stedet for at ty til medicin. Gennem et forløb med akupunktur kan du opnå følgende effekter:

      Behandling af din nuværende muskelømhed gennem frigivelsen af endorphiner

      Undgåelse af at dine smerter bliver kroniske gennem forebyggelse

      Opnåelse af velvære

      Bedre søvnkvalitet

      Bedre humør

      En generel afslappet følelse i kroppen

Der er stor sammenhæng mellem de forskellige effekter, hvorfor det er muligt at undgå at komme ind i en ond spiral af fysiske og mentale komplikationer, hvis du får tilrettelagt en behandlingsforløb med akupunktur.

 

Vælg den rette behandler

Som gravid er det jo vigtigt, at der passes godt på det ufødte barn. I den forbindelse er det derfor afgørende, at du eksempelvis vælger den autoriserede fysioterapeut i Lyngby,hvor det både er let at komme til med offentlig transport såvel som i bil. Udover at en autoriseret behandler af akupunktur sikrer, at der kun udføres evidensbaseret medicinsk akupunktur, så er det også muligt at kombinere akupunkturen med andre behandlinger. Mange gravide nyder eksempelvis glæde af massage for at smertelindre yderligere, samtidigt med at velværen er i top. En tur i varmvandsbassin er også en rar måde at være fysisk aktivt på på trods af den store mave.

fysioterapien.dk

Centrumgaden1

2750Ballerup

44653618