Pas på med gør-det-selv-arbejde inden for VVS

Titlen siger næsten sig selv. Ja, der er flere opgaver inden for VVS-arbejde, som du gerne selv må give dig i kast med. Men betyder det, at du skal? Oftest er det bedst, at overlade de komplicerede VVS-opgaver til en erfaren VVS’er. På denne måde er du altid sikret et godt og holdbart resultat.

Husk lige lovgivningen

Inden du går i gang med diverse VVS-installationer, så bør du være opmærksom på, at det faktisk ikke er alt indenfor VVS, man selv gerne må lave. Men hvorfor det? Det er jo din egen bolig? Ja, men i Danmark har vi meget høje krav til kvalitet og sikkerhed. VVS omhandler både vand-, gas- og sanitetsområdet. Benytter du dig af et autoriseret VVS-firma, er du sikret en reklamationsret som forbruger. Lovgivningen er ikke lavet på denne måde for at give dig mindre handlefrihed, men snarere for at sikre din sundhed og sikkerhed. Med en autoriseret VVS-virksomhed undgår man miljøforurening og utætte rør.

Skader mere end det gavner

Du har en klar idé i hovedet om, hvordan dit projekt bliver, hvis bare du laver det selv. Men tit er det ikke nok bare at google sig frem til, hvordan man skal gøre for at spare penge. Faktisk kan gør-det-selv VVS-arbejde komme til at koste dig flere penge i det lange løb, hvis du vælger denne løsning.

Har du ikke nok erfaring på VVS-området, kan du komme til at forårsage vandskader som følge af utætte eller ødelagte rør. Her bør du kontakte professionel VVS i Hørsholm for en sikker løsning. Dermed sparer du penge på sigt, da skaderne ikke griber om sig og forårsager f.eks. mug og skimmelsvamp.

Dette skal overlades til de professionelle

Ifølge lovgivningen er der nogle specifikke VVS-løsninger, som skal laves af de professionelle. Heldigvis kan man finde mange dygtige VVS’ere i København og resten af landet, som kan lave disse opgaver.

Al arbejde, der involverer gas, må du ikke selv lave. Det kan være meget farligt med ødelagte eller forkerte gasinstallationer, da de kan eksplodere. Er de utætte kan der også opstå udsivning af kulilte. Derfor kræver arbejde med gasinstallationer autoriserede håndværkere.

Vil du ændre på allerede eksisterende installationer, skal du vide, at dette også er forbeholdt VVS’ere. Dette gøres ifølge lovgivningen for at sikre den høje kvalitet af Danmarks drikkevand.

Kloak- og afløbsarbejde skal næsten også altid holdes fingrene fra, med mindre det er simpelt arbejde, hvor der ikke er risici på sundheds- eller miljøområdet.

Schyberg VVS Entreprise ApS

Stolbergsvej 5

2970 Hørsholm

36 30 07 74