Find den rette kandidat

Rekruttering af medarbejdere

De fleste virksomheder bruger tid, ressourcer og penge for at finde den helt rigtige kandidat til deres arbejdsopgaver. Alligevel lykkedes denne process ikke altid, og man bliver nødt til at starte forfra, fordi at kandidaten måske ikke var den rigtige. Derfor vælger flere og flere virksomheder at benytte sig af eksterne vikar – og rekrutteringsbureauer, som kan gøre jobbet for virksomheden. At finde den rette kandidat er en større opgave end hvad man umiddelbart tænker, og hvis ikke man har mange års erfaring og ekspertise kan man ende med at bruge alt for mange ressourcer og alligevel ikke finde den rette medarbejder til sine opgaver. Spørgsmålet bliver nu, om det er værd at bruge penge på eksterne rekrutteringsbureauer? Dette vil vi prøve at give et svar på i nedenstående tekst. Vi ridser op, hvordan et rekrutteringsbureau fungerer, og hvad de kan bidrage med i en rekrutteringsprocess. Er du interesseret? Så læs med her.

Erfaring og ekspertise

Rekrutteringsvirksomheder, som har mange års erfaring og samtidig ekspertise lever af at finde den rette kandidat. Derfor har de alle de rette værktøjer og det rigtige netværk, som kan gøre rekrutteringsprocessen effektiv og behovsdækkende for den enkelte virksomhed, der søger en ny medarbejder.

Research, interview og test

Et professionelt rekrutteringsfirma sørger for at lave research på kandidater i deres store databaser, interviewe dem og lave test, som sammenlagt resulterer i den bedste mulige kandidat. Dermed kan du være sikker på, at alt benarbejde er gjort for din virksomhed, og du vil nu have en medarbejder, som dækker dine behov.

Garanti

Flere og flere rekrutteringsbureauer giver ofte en en garantitid på 3 måneder fra den dag, hvor kandidaten bliver ansat. Det vil altså sige, at du får pengene retur, hvis kandidaten ikke passer ind i din virksomhed. Dette er en rigtig god grund til at få eksterne virksomheder til at stå få din rekruttering. Hvis du er i tvivl om det er det rigtige træk, og hvis kandidaten ikke lever op til dine forventninger, så kan du altså få alle penge retur indenfor de første 3 måneder. Samtidig sørger den eksterne virksomhed for at følge op på din kandidat og de resultater, som han eller hun leverer de følgende 6 måneder. Ofte vil der blive lavet tilfredshedsundersøgelser løbende og det vil sikre dig i, at virksomheden har fundet den helt rigtige kandidat. Rekruttering i København er blevet mere og mere populært, så hvis du søger efter en professionel virksomhed bør du lave din egen research, og finde den helt rigtige virksomhed. Sørg altid for, at den eksterne virksomhed arbejder med garantipolitik, så du kan være sikker på, at du ikke bliver snydt. Held og lykke med at finde den rigtige kandidat!

Instaservice I/S
Fuglebækvej 2A 1tv.
2770 Kastrup
53 53 34 64