Få en oplevelse for livet med en rejse til Island og Grønland

Der er et par steder i verden, som man bør se før man dør, hvis man da har pengene til at gøre det. To af disse er helt sikkert Island og Grønland. Disser to nordlige lande er fantastiske rejsemål uanset årstiden. I denne artikel vil vi, i samarbejde med Greenland & Iceland Travel Service ApS, som tilbyder rejser til Island og Grønland, give en kort liste over seværdigheder i begge lande. Denne er skåret ind til benet, da den ellers hurtigt var blevet til en mindre roman.

Island

Gejsere, vulkaner og varme kilder

Island er et koldt sted hvor temperaturen ofte er som i Danmark, og til tider langt koldere end dette. Det vil sige, at det regner meget, og sner meget. Af denne grund er det overraskende, hvor meget varme der er på øen. Island er en vulkanø, som er sprængfyldt med varme naturfænomener såsom gejsere, vulkaner og varme kilder.

Gullfoss

Landet kan til tider vise sig som et rent eventyrland af vandfald, smukke klippeformationer og bittesmå huse der er som vokset ud af landskabet. Gullfoss er deres største vandfald, og det er værd at se – ligesom alle de andre vandfald der er på øen.

Lokal kultur

Vælger man at køre rundt om øen og opleve Islands natur, vil man uvægerligt støde på de mange små samfund Island er bygget op af. Menneskerne kan være både tilbagetrukne og kølige, men også imødekommende og festlige, i de rette omstændigheder.

Grønland

Hvaler, isbjørne og meget mere

Grønland har ligeledes fantastisk natur. Her kan man opleve hvaler ganske tæt på, samt andre dyr som man aldrig ville kunne opleve på vore breddegrader. Grønlands natur og dyreliv er vildt, og netop derfor er det værd at se – fra en passende afstand.

Rejse til Grønland

 

Nordlys

Fra omkring oktober til omkring marts, kan man opleve Nordlys i Grønland. Disse særlige blå eller røde lys er svære at beskrive, og billeder kan ikke stå i stedet for, selv at opleve det.

Indlandsis og isfjorden

Store dele af Grønland er dækket af is. Det særlige landskab kan opleves på mange forskellige måder, men uanset hvordan man ser indlandsisen og grønlands omkringliggende farvande, så er det en oplevelse man ikke bør være foruden, hvis man besøger landet.

Der er masser at se, til både en og flere islands- og grønlandsrejser, men det er også en mulighed, at kombinere dem. Island og Grønland er nu engang tættere på hinanden end på Danmark, så hvorfor ikke tage af sted, og opleve begge dele, på samme rejse.

Greenland & Iceland Travel Service ApS
Skovparken 14
2990 Nivå
Tlf: 46 98 90 94