Få hjælp til dine sportsskader

Sportsskade

Sportsskader skal behandles hurtigst muligt, så skaden ikke udvikler sig og bliver større. Hvis der sker en overbelastning under træning, skal belastningen ikke forsøges at trænes væk. Det forøger blot problemet, og det er grunden til, at sportsskader skal behandles hurtigst muligt. Der er hjælp at hente gennem specialiseret sportsskade fysioterapi i Holte til at behandle sportsskader gennem osteopati. Det er muligt blive behandlet med osteopati, som både kan fjerne sportsskaderne og også øge præstationsevnen i sporten.

En krop i ubalance kan medføre skader

Motion er både sundt for krop og sjæl. Motion kan dog medføre irritation og smerter, hvis kroppen udsættes for kraftige belastninger eller andre problemer, som medfører en øget belastning. Et skævhedsproblem eller låsning et sted i kroppen kan påvirke hele kroppen, så der opstår bevægelsesproblemer. Det er muligvis stadig muligt at dyrke motion, men kroppen vil konstant kompensere for den manglende bevægelsesfrihed. Det kan eksempelvis medføre overbelastninger. Overbelastninger er smertefulde og fjerner glæden og lysten til at dyrke motion.

Skab balance i kroppen og undgå skader

Det er muligt at forebygge og behandle sportsskader gennem behandling med osteopati. Det er heraf også muligt at øge præstationsevnen, da kroppen fungerer bedre som helhed, hvilket mindsker risikoen for nye skader. Det foregår ved at skabe balance i kroppen, så der ikke opstår overbelastninger. Behandlingsforløbet udføres af en professionel osteopat med et højt erfaringsniveau for sportsskader, så skaden hurtigt kan blive lokaliseret. Det vil foregå gennem undersøgelser af rygsøjlen, muskler, bindevævet og leddene. I osteopati skabes der en helhedsforståelse af kroppens funktionsmuligheder for at finde eventuelle bevægelsesproblemer. Gennem mobilisering, manuel korrekt og stræk vil det være muligt at påvirke leddene, bindevævet og ledbåndene. Kroppen vil herefter gradvist bevæge sig mere og mere frit. Med en større bevægelsesfrihed vil der ikke kompenseres for smertefulde områder på kroppen, hvilket betyder, at bestemte steder ikke længere bliver udsat for overbelastning.

Træningsplan med hensyn til sportsskader

Gennem osteopatibehandlingen vil bevægelsesproblemerne blive behandlet, så kroppen fungerer optimalt igen. Det er i den sammenhæng også muligt at supplere behandlingen gennem træning. Det er muligt at få planlagt et individuelt træningsforløb hos en rådgivende fysioterapeut fra Birkerød, så sportsskaden genoptrænes korrekt. Der vil i træningsplanen blive taget hensyn til tidligere sportsskader, men på den længere sigt kan der trænes problemfrit uden tanke på tidligere skader. Osteopati har netop til formål at fjerne årsagen til problemet, hvorfor det gør det muligt for kroppen at fungere optimalt under sport. Det er på den måde muligt at komme sig 100% oven på skaden og endda have mulighed for at opnå et endnu bedre niveau end før.

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte
Tlf: 24 62 20 83