Vil du have et naturligt hvidt smil?

Hele livet igennem er vores tænder beskyttet af en naturlig emalje, som beskytter mod karius og huller i tænderne. Men som vi bliver ældre begynder emaljen at aftage, idet du eksempelvis børster tænderne eller indtager sukker og/eller syreholdige fødevarer. Når dette sker, er det vigtigt at pleje dine tænder ekstra meget for at forebygge mod huller i tænderne eller andre tandproblemer som resultat af for tynd en emalje. Men hvis mundhygiejne aldrig rigtigt har været noget, du har praktiseret til fulde, kan det føre til misfarvning og gule pletter på tænderne.

Vi vil derfor i denne artikel, i samarbejde med Langelinietand, en dygtig tandlæge på Østerbro, beskrive de mest almindelige tips til, hvordan du får dine tænder naturligt hvide, og hvordan du beholder et naturligt hvidt smil for livet.

naturlig hvidt smil

Børst tænderne regelmæssigt

Hvis du har undret dig over, hvordan du får et naturligt hvidt smil, vil det første skridt være at besøge din tandlæge – især hvis der er gået et stykke tid siden dit sidste tandeftersyn!

Din tandlæge er i stand til at påpege aktuelle emner med hensyn til tandpleje, og kan også give dig råd og vejledning om, hvordan du passer på dine tænder. Det anbefales af alle tandlæger og tandklinikker landet over, at du børster tænderne to gange om dagen – typisk om morgenen og om aftenen, før du går i seng. Afhængigt af din tandsundhed kan du også få besked på at børste tænderne efter hvert måltid i løbet af din dag. Misfarvning og gule pletter på tænderne, der har været der over en længere periode, tager typisk længere tid at komme af med, og kan derfor kræve regelmæssige tandlægebesøg, evt. med tandrensninger og tandblegning til følge.

Rygning, mad og drikkevarer

Bortset fra ikke at børste tænderne som anbefalet er der andre vaner, der kan forårsage gule pletter eller misfarvning på tænderne:

Rygning er én af de faktorer, som fører til misfarvning på tænderne, men hvis du også har for vane at drikke mange koffein-, syre eller sukkerholdige drikke som te, kaffe, frugtjuice eller sodavand, har du sikkert allerede bemærket, hvordan dine tænder lidt efter lidt er begyndt at ændre farve.

Der findes mange ressourcer til rådighed online, der forklarer, hvordan du får naturligt hvide tænder. Tandblegningsmidler eller naturlige løsninger kan være en mulighed, men disse kan også være på bekostning af din tandsundhed. Derfor er det vigtigt, du konsulterer dig hos en verificeret tandlæge undervejs, da alle tandlæger, uanset om det er en anerkendt tandlæge på Østerbrogade eller i dit lokalområde, kan og vil give dig de rette informationer om, hvad der er bedst for dig, samt hvordan du kan opnå et naturligt hvidere smil.

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
Tlf: 70 24 80 00