Category: fysioterapeut

Er du gravid? Så overvej akupunktur til at få dig godt igennem graviditeten

Akupunktur bruges til at afhjælpe fysiske såvel som psykiske komplikationer. Effekten af akupunkturen afhænger dog af behandlingens kvalitet, hvorfor det er vigtigt at vælge den medicinske akupunktør, da der med denne type akupunktur er evidens for behandlingens gavnlige effekter.

 

Sådan foregår akupunktur

Akupunktur foregår ved, at der under behandlingen bliver frigivet endorphiner, hvilket både gavner dig fysisk og mentalt. Af de fysiske effekter vil akupunktur eksempelvis kunne fjerne hævelser i din krop og muskelsmerter forskellige steder. Akupunktur er blandt andet også en oplagt behandlingsmulighed til hælsporer. Af mentale fordele, som kan opnås gennem akupunktur, kan glæde, energi og velvære nævnes. Frigivelsen af endorphiner gennem akupunkturen kan gavne i så høj en grad, at depressioner og angst mindskes eller helt kan fjernes. Både de fysiske og mentale effekter af akupunkturen behandler dine komplikationer her og nu, men kan på samme tid også bruges forebyggende mod, at de samme eller nye komplikationer dukker op. Akupunktur er således en effektiv behandlingsmetode til at afhjælpe fysiske og mentale komplikationer.

 

Særligt tilrettelagt akupunktur til gravide

Langt de fleste personer kan få glæde af akupunktur, hvoraf gravide særligt er en gruppe, som kan få glæde af akupunkturens gavnlige effekter. Gravides kroppe er udsat for en stor belastning, og de mange kropslige ændringer kan medføre komplikationer i form af smerter og hævelser i hele eller dele af kroppen. Akupunktur er derfor særlig gavnligt for gravide som smertestillende behandling i stedet for at ty til medicin. Gennem et forløb med akupunktur kan du opnå følgende effekter:

      Behandling af din nuværende muskelømhed gennem frigivelsen af endorphiner

      Undgåelse af at dine smerter bliver kroniske gennem forebyggelse

      Opnåelse af velvære

      Bedre søvnkvalitet

      Bedre humør

      En generel afslappet følelse i kroppen

Der er stor sammenhæng mellem de forskellige effekter, hvorfor det er muligt at undgå at komme ind i en ond spiral af fysiske og mentale komplikationer, hvis du får tilrettelagt en behandlingsforløb med akupunktur.

 

Vælg den rette behandler

Som gravid er det jo vigtigt, at der passes godt på det ufødte barn. I den forbindelse er det derfor afgørende, at du eksempelvis vælger den autoriserede fysioterapeut i Lyngby,hvor det både er let at komme til med offentlig transport såvel som i bil. Udover at en autoriseret behandler af akupunktur sikrer, at der kun udføres evidensbaseret medicinsk akupunktur, så er det også muligt at kombinere akupunkturen med andre behandlinger. Mange gravide nyder eksempelvis glæde af massage for at smertelindre yderligere, samtidigt med at velværen er i top. En tur i varmvandsbassin er også en rar måde at være fysisk aktivt på på trods af den store mave.

fysioterapien.dk

Centrumgaden1

2750Ballerup

44653618

Optimer din løbestil og slip for skader

Hvert år bliver 80% af alle løbere ramt af skader i forbindelse med løbetræning. Løb er en effektiv træningsform, som passer til de fleste, men desværre kan den også være hård for kroppen. Smerter i ryg og lænd, knæproblemer og seneskader er nogle af de løbeskader, som løbetræning kan være årsag til. Men i realiteten burde man ikke blive skadet af løb, medmindre man enten er uheldig og forstuer eller brækker anklen eller foden under træning, eller fordi man presser kroppen for hårdt. Mange når dog aldrig et særlig intenst træningsniveau, før de må stoppe med at løbe på grund af skader på kroppen. God fysisk form nytter ikke ret meget, hvis det samtidig er skyld i intense smerter.

løbestil

Hvorfor bliver så mange skadet af løb?

Kroppen er bygget til at løbe, men i et samfund hvor løb ikke er den typiske, daglige bevægelsesform, mister vores krop muskelkraft og får forringet evnen til at bevæge sig sikkert og naturligt med høj hastighed i form af løb. Derudover er mange former for løbesko af en type, der ikke understøtter hverken kroppens naturlige bevægelsesmønster eller fods fysiske opbygning. I stedet for at få plads bliver foden indkapslet og får sin bevægelsesfrihed indskrænket. Det resulterer for mange i en usund udvikling, hvor tæerne presses sammen og derfor ikke giver den rigtige støtte til resten af foden. Det resulterer i, at kroppen belastes de forkerte steder, og det har indflydelse på din løbestil.

Hvad kan man gøre mod problemet?

Mange steder er man blevet bevidst om problemet og forsøger at afhjælpe det. I dag findes der fysioterapeuter som afhjælper sportsskader ved at hjælpe patienten med at finde tilbage til en naturlig løbestil som kroppen understøtter. For mange betyder det et farvel til traditionelle løbesko til fordel for sko, der giver et naturligt løb. Det kan være sko formet helt efter foden og tæerne med minimal kunstig støtte, eller blot sko med bedre plads og mere naturlig affjedring og støtte. En undersøgelse af hele kroppen for at finde frem til skævheder og svage muskelgrupper er dog også noget, som en behandler vil fokusere på, og ofte kan en fysioterapeut diktere et omfattende træningsprogram til at supplere eller gå forud for løbetræningen som et middel til at optimere den. Uanset hvad der er løsningen for dig, er det værd at fokusere på, hvordan du bedst forebygger skader.

Move2Peak ApS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg
Tlf: 32 10 82 82

Få hjælp til dine sportsskader

Sportsskade

Sportsskader skal behandles hurtigst muligt, så skaden ikke udvikler sig og bliver større. Hvis der sker en overbelastning under træning, skal belastningen ikke forsøges at trænes væk. Det forøger blot problemet, og det er grunden til, at sportsskader skal behandles hurtigst muligt. Der er hjælp at hente gennem specialiseret sportsskade fysioterapi i Holte til at behandle sportsskader gennem osteopati. Det er muligt blive behandlet med osteopati, som både kan fjerne sportsskaderne og også øge præstationsevnen i sporten.

En krop i ubalance kan medføre skader

Motion er både sundt for krop og sjæl. Motion kan dog medføre irritation og smerter, hvis kroppen udsættes for kraftige belastninger eller andre problemer, som medfører en øget belastning. Et skævhedsproblem eller låsning et sted i kroppen kan påvirke hele kroppen, så der opstår bevægelsesproblemer. Det er muligvis stadig muligt at dyrke motion, men kroppen vil konstant kompensere for den manglende bevægelsesfrihed. Det kan eksempelvis medføre overbelastninger. Overbelastninger er smertefulde og fjerner glæden og lysten til at dyrke motion.

Skab balance i kroppen og undgå skader

Det er muligt at forebygge og behandle sportsskader gennem behandling med osteopati. Det er heraf også muligt at øge præstationsevnen, da kroppen fungerer bedre som helhed, hvilket mindsker risikoen for nye skader. Det foregår ved at skabe balance i kroppen, så der ikke opstår overbelastninger. Behandlingsforløbet udføres af en professionel osteopat med et højt erfaringsniveau for sportsskader, så skaden hurtigt kan blive lokaliseret. Det vil foregå gennem undersøgelser af rygsøjlen, muskler, bindevævet og leddene. I osteopati skabes der en helhedsforståelse af kroppens funktionsmuligheder for at finde eventuelle bevægelsesproblemer. Gennem mobilisering, manuel korrekt og stræk vil det være muligt at påvirke leddene, bindevævet og ledbåndene. Kroppen vil herefter gradvist bevæge sig mere og mere frit. Med en større bevægelsesfrihed vil der ikke kompenseres for smertefulde områder på kroppen, hvilket betyder, at bestemte steder ikke længere bliver udsat for overbelastning.

Træningsplan med hensyn til sportsskader

Gennem osteopatibehandlingen vil bevægelsesproblemerne blive behandlet, så kroppen fungerer optimalt igen. Det er i den sammenhæng også muligt at supplere behandlingen gennem træning. Det er muligt at få planlagt et individuelt træningsforløb hos en rådgivende fysioterapeut fra Birkerød, så sportsskaden genoptrænes korrekt. Der vil i træningsplanen blive taget hensyn til tidligere sportsskader, men på den længere sigt kan der trænes problemfrit uden tanke på tidligere skader. Osteopati har netop til formål at fjerne årsagen til problemet, hvorfor det gør det muligt for kroppen at fungere optimalt under sport. Det er på den måde muligt at komme sig 100% oven på skaden og endda have mulighed for at opnå et endnu bedre niveau end før.

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte
Tlf: 24 62 20 83