Optimer din løbestil og slip for skader

Hvert år bliver 80% af alle løbere ramt af skader i forbindelse med løbetræning. Løb er en effektiv træningsform, som passer til de fleste, men desværre kan den også være hård for kroppen. Smerter i ryg og lænd, knæproblemer og seneskader er nogle af de løbeskader, som løbetræning kan være årsag til. Men i realiteten burde man ikke blive skadet af løb, medmindre man enten er uheldig og forstuer eller brækker anklen eller foden under træning, eller fordi man presser kroppen for hårdt. Mange når dog aldrig et særlig intenst træningsniveau, før de må stoppe med at løbe på grund af skader på kroppen. God fysisk form nytter ikke ret meget, hvis det samtidig er skyld i intense smerter.

løbestil

Hvorfor bliver så mange skadet af løb?

Kroppen er bygget til at løbe, men i et samfund hvor løb ikke er den typiske, daglige bevægelsesform, mister vores krop muskelkraft og får forringet evnen til at bevæge sig sikkert og naturligt med høj hastighed i form af løb. Derudover er mange former for løbesko af en type, der ikke understøtter hverken kroppens naturlige bevægelsesmønster eller fods fysiske opbygning. I stedet for at få plads bliver foden indkapslet og får sin bevægelsesfrihed indskrænket. Det resulterer for mange i en usund udvikling, hvor tæerne presses sammen og derfor ikke giver den rigtige støtte til resten af foden. Det resulterer i, at kroppen belastes de forkerte steder, og det har indflydelse på din løbestil.

Hvad kan man gøre mod problemet?

Mange steder er man blevet bevidst om problemet og forsøger at afhjælpe det. I dag findes der fysioterapeuter som afhjælper sportsskader ved at hjælpe patienten med at finde tilbage til en naturlig løbestil som kroppen understøtter. For mange betyder det et farvel til traditionelle løbesko til fordel for sko, der giver et naturligt løb. Det kan være sko formet helt efter foden og tæerne med minimal kunstig støtte, eller blot sko med bedre plads og mere naturlig affjedring og støtte. En undersøgelse af hele kroppen for at finde frem til skævheder og svage muskelgrupper er dog også noget, som en behandler vil fokusere på, og ofte kan en fysioterapeut diktere et omfattende træningsprogram til at supplere eller gå forud for løbetræningen som et middel til at optimere den. Uanset hvad der er løsningen for dig, er det værd at fokusere på, hvordan du bedst forebygger skader.

Move2Peak ApS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg
Tlf: 32 10 82 82