3 råd til at komme fri af din tandlægeskræk

tandlægeskræk århus

Tandlægeskræk er et kendt problem for mange, men de færreste vil indrømme, at de faktisk er bange for at gå til tandlægen. Det kan virke som et lidt pinligt problem, selvom det måske først og fremmest har rod i en dårlig eller smertefuld oplevelse hos tandlægen for mange år tilbage. De fleste undgår derfor at gå til tandlæge uden egentlig at anerkende over for sig selv eller sine omgivelser, hvorfor man sjældent eller aldrig går til tandlægen. Det kan desværre resultere i tandproblemer, der ikke bliver opdaget i tide. Her får du derfor 3 gode råd til at blive din tandlægeskræk kvit:

  1. Sørg for at være afslappet, når du møder op til tandlægeundersøgelse. Prøv at meditere lidt eller udføre afspændingsøvelser hjemmefra, og tag nogle dybe åndedrag på vej derhen, og mens du sidder i venteværelset.
  2. Hvis din angst for tandlægeundersøgelser er meget slem, kan du eventuelt tage lidt beroligende middel inden. Sørg blot for at du har nogen, der kan følge dig hjem bagefter, da du ikke bør gå hjem alene i påvirket tilstand.
  3. Stil krav til din tandlæge om, at der bliver taget hensyn til din angst. Det kan eksempelvis være, at der skal være stille og rolig musik i klinikrummet, mens undersøgelsen finder sted.

Find en tandlæge der tager hensyn til dig

Heldigvis er der flere og flere tandlæger i dag, der forstår at tage hensyn til tandlægeskræk. Søger du tandlæge i Århus, kan du finde flere klinikker, hvor man tager hensyn til din angst og arbejder ud fra dette. Flere steder, som eksempelvis tandlægerne i Frederiksgade, er der stort fokus på at give patienten en behagelig og rolig oplevelse både til små undersøgelser og større behandlinger. Hvis du er studerende og søger en tandlæge i Århus der giver studierabat, skal du derfor ikke være bange for at få dårligere behandling. Mange studerende fravælger tandlægebesøg i længere perioder, fordi de både har angst for tandbehandlinger og finder prisen for dyr. Det er dog en rigtig dårlig idé, for dine tænder har brug for regelmæssige undersøgelser for at sikre, at de er sunde og raske. Sørg derfor for at finde en god og billig tandlæge, der er opmærksom på dine behov og eventuelle problemer i forhold til tandlægebesøg. Husk at dine tænder skal holde hele livet!

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Århus C
Tlf: 86 12 11 45