Forebyggelse er bedre end behandling

tandlæge hillerød

Du kender sikkert til det, eller har hørt nogen sige det før: Forebyggelse frem for behandling. Men hvad vil det egentlig sige?

Det går kort sagt ud på, at man forsøger at forhindre eller mindske risikoen for en række sygdomme og/eller helbredsmæssige tilstande ved at forebygge imod det. I det her tilfælde kan en god tandpleje og mundhygiejne hjælpe med at forebygge og forhindre udbredte tandproblemer og tandkødssygdomme. 

Et godt eksempel på det er, når du til daglig børster dine tænder. Ved at børste tænderne undgår du netop nogle af de problemer, der kan være forbundet med ikke at børste tænderne, for eksempel plak og lignende bakteriebelægninger, som kan føre til tandkødsbetændelse eller huller i tænderne.

Det kan derfor siges, at det at passe godt på sine tænder – som også inkluderer regelmæssige tandeftersyn af en pålidelig tandlæge i Hillerød, i København eller omegn – er en del af det at forebygge mod tandproblemer.

Tips til forebyggelse

For at forebygge mod helt almindeligt kendte tandproblemer og tandkødssygdomme bør du besøge din tandlæge hvert halve år. Til dine regelmæssige tandlægebesøg vil der ofte blive foretaget en grundig rutinemæssig rensning af både over- og undermund, og du vil modtage personlig vejledning og rådgivning til, hvordan du selv kan være med til at optimere dine tænders generelle sundhed.

Er det tilfældet, at du døjer med tilbagevendende tandproblemer eller tandkødssygdomme, kan du risikere, at du skal besøge din tandlæge oftere end andre. I det tilfælde kræver det, at dine tænder og dit tandkød kontrolleres og undersøges regelmæssigt for at sikre, at alt er eller bliver, som det skal være.

Udover de regelmæssige besøg hos din tandlæge er det også afgørende, at du stræber efter at få eller bevare en god tandpleje og mundhygiejne, eksempelvis ved at børste tænderne korrekt og med den rette tandbørste; ved at bruge tandtråd som supplement til din tandbørstning; og ved at have fornuftige spisevaner. Dog er jævnlige undersøgelser hos din tandlæge en lige så vigtig del af det at forebygge. Uanset om det er en tandlæge i Nordsjælland, Hovedstaden eller i din region, kan en tandlæge altid opfange tidlige tegn på en lang række af tandproblemer og tandkødssygdomme, og sikre at de ikke udvikler sig yderligere.

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2A
3400 Hillerød
Tlf: 48 26 76 86