Vil du have sunde tænder? – Her får du 3 gode råd

sunde tænder københavn

Hvordan sørger du for at få sunde og stærke tænder? Der findes ingen hurtige genveje til at opnå netop det. Men for at få sunde tænder og tandkød er det vigtigt, du følger disse simple og gode råd for en optimal tandpleje:

Der er flere ting, der går ind under det at have en god tandpleje. For eksempel kan du ved blot at følge minimum ét af disse gode råd undgå helt almindelige tand- og tandkødsproblemer såsom dårlig ånde, huller i tænderne og tandkødssygdom. Vi vil derfor i denne artikel, i samarbejde med en erfaren tandlæge i København, beskrive, hvordan du får sunde tænder – og hvordan du bedst passer på dem.

1. Start med det grundlæggende

Sunde tænder og et sundt tandkød starter altid med det grundlæggende – nemlig god tandhygiejne. Glem aldrig det grundlæggende inden for tandpleje såsom at børste tænder og bruge tandtråd dagligt, så du forhindrer de mest almindelige tandproblemer og tandkødssygdomme i at opstå.

Ideelt set bør du børste tænder to gange dagligt. Dog skal du huske på, at den rigtige teknik er at børste tænderne skånsomt og i ovale bevægelser. Husk at børste både de indvendige og udvendige flader af dine tænder – og hvis din tandbørste er lavet til det, kan du også børste din tunge for at undgå yderligere bakterieophobninger. Desuden kan tandbørstning og tandtråd hjælpe dig med at holde plakdannelsen i skak. For når plak får lov at blive på tænderne, kan det skade dine tænders yderliggende lag og give huller og andre tandproblemer.

  1. Brug fluortandpasta

Tandplejemidler med fluor kan hjælpe med til at forhindre bl.a. caries, og hjælper derfor både børn og voksne med at få stærke og sunde tænder. Brug bl.a. fluortandpasta eller mundskyl som en del af din daglige tandpleje – og spørg gerne din tandlæge, hvilke produkter der er bedst for dig, så du kan være sikker på, du får det rette uden unødvendige og for høje koncentrationer af fluor.

  1. Besøg din tandlæge regelmæssigt

Regelmæssige tandeftersyn er nøglen til sunde tænder. Hvis dine tænder i forvejen er sunde og stærke, er to regelmæssige tandlægebesøg om året tilstrækkelige. Har du dog haft huller i tænderne før, eller døjer du med andre tandproblemer, kan det være nyttigt at besøge din tandlæge hyppigere end andre.

Har du flere spørgsmål til, hvordan du får sunde tænder, kan de fleste tandlæger, uanset om det er en tandlæge på Frederiksberg, Østerbro eller i dit lokalområde, til hver en tid give dig både vejledning og rådgivning til optimal tandpleje, hvis du skulle have brug for det.

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Tlf: 38 34 67 86