Hvad er en Dupont Corian bordplade?

dupont corian bordplade

 

I virkeligheden er spørgsmålet nærmere: Hvad er Dupont Corian? Dupont Corian er et materiale, som kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Det er let at arbejde med, og man kan få det i stort set alle farver og finishes. Dupont Corian kan bruges indendørs såvel som udendørs og er virkelig modstandsdygtigt overfor vand, stød og slidtage. Arkitekter bruger ofte materialet til at lave svungne detaljer eller til anden kreativ udfoldelse såsom vægpaneler eller helstøbte løsninger. Her er der eksempelvis mulighed for at lave vægpaneler med en helt særlig effekt, enten glat, gennemsigtigt, eller støbt i en særlig form. Den anden store fordel er, at materialet er modstandsdygtigt nok til at det ikke kommer til at se brugt ud, selvom det er blevet brugt i lang tid, og måske har været udsat for graffiti eller særlig hård slitage. Derfor er Dupont Corian praktisk til områder der skal kunne gøres rent igen og igen, såsom bordplader og badeværelsesinventar.

Dupont Corian og design af køkkeneborplader

Når man får lavet en smuk corian bordplade kan man ofte gøre ting, som ikke kan lade sig gøre i andre materialer. Da materialet er en slags plastic, kan man eksempelvis lave usynlige afløb, eller støbe håndvasken ind i bordpladen. Formen på bordpladen kan ligeledes gøres meget personlig. Har man et rum med særlige udfordringer såsom en særlig vinkel eller forskel i gulvets hældning, så er det bare at få lavet bordpladen, så den passer til den særlige arkitektur. Kun fantasien sætter grænser. Da pladen bliver støbt ud i ét, vil der ikke være nogle grimme samlinger eller steder, hvor der kan sætte sig snavs.

Farver og mønstre

Den helt klassiske corian bordplade er hvid i en mat finish eller højglans. I dag kan man få materialet i et væld af farver og mønstre. Pladen har samme egenskaber, uanset hvilken man vælger, men den kan komme til at ligne stort set hvilket som helst andet materiale. Herudover kan man indgravere materialet hvis man ønsker særlige mønstre eller detaljer på sine bordplader.

Corian er ikke længere bare noget, man bruger på hospitaler, eller til at fremstille masseproducerede produkter af. I dag kan du få Dupont Corian i hjemmet tilpasset dit særlige behov, i mange forskellige farver, former og mønstre.

JK Stål v/Jan Marlo Kjærulff
Tinvej 4
3060 Espergærde
Tlf: 60 85 45 79