Category: juridisk rådgivning københavn

Husk en boligadvokat ved selvsalg af bolig

selvsalg af bolig

Det kan af flere årsager virke fristende at sælge boligen gennem selvsalg. Et selvsalg er især attraktivt grundet økonomiske årsager, da det er muligt at slippe for salæret til ejendomsmægleren ved at undlade at benytte en ejendomsmægler. Der er dog altid behov for professionel hjælp til udarbejdelse af de nødvendige dokumenter under selvsalget, og det er derfor altid en god idé at søge professionel hjælp andre steder end en ejendomsmægler.

En boligadvokat kan hjælpe

Der er brug for juridisk rådgivning om boligsalg, hvis sælgerne af boligen ikke har kendskab til boligmarkedet. Ved salg af bolig skal der altid udarbejdes dokumenter, hvor der er brug for juridisk hjælp. Det er her en mulighed at benytte en boligadvokat, som kan støtte sælgeren gennem hele forløbet med selvsalg af boligen. En boligadvokat er billigere end en ejendomsmægler, da sælgeren selv sørger for at prissætte boligen samt finde potentielle købere af boligen. På den måde betaler sælgerne kun for den nødvendige juridiske hjælp, som er påkrævet ved et boligsalg. Der er mange penge at spare ved at fravælge ejendomsmægleren, da der er ingen unødvendige udgifter ved selvsalget med hjælp af en boligadvokat . Boligadvokaten repræsenterer derudover sælgeren 100% i hele forløbet, så selvsalget forløber succesfuldt.

Få en selvsalgspakke

Der findes boligadvokater spredt i hele Danmark, men en lokal boligadvokat bør vælges. Det anbefales eksempelvis at få juridisk boligkøb rådgivning i København, hvis boligen befinder sig i hovedstadsområdet. På den måde befinder boligadvokaten sig i nærområdet, hvilket gør det praktiske aspekt i samarbejdet mellem sælgerne og boligadvokaten lettere. Det er muligt at gøre selvsalgsforløbet endnu lettere ved at få en selvsalgspakke fra boligadvokaten. Med en selvsalgspakke gives der én samlet pris, så der ikke opstår uventede regninger undervejs i forløbet. Det kan skabe en større tryghed for sælgeren.

En selvsalgspakke indeholder, at boligadvokaten udfører de påkrævende dokumenter under salget. Det drejer sig blandt andet om dokumenter til myndighederne og udarbejdelse af købsaftalen, som skal underskrives af både sælger og køber. Heri indgår også udarbejdelse og godkendelse af skøde, tinglysning og refusionsopgørelse. Indhentning af godkendelse fra ejerforeningens administrator ordnes også, hvis det er nødvendigt. Der påføres dog enkelte ekstra gebyrer for nogle af dokumenterne, men dette gælder for alle typer af boligsalg. Boligadvokaten står også til rådighed, hvis der er brug for prisforhandling mellem sælgerne og køberne samt andre vilkår, som indgår i salget. Boligadvokaten vil sørge for at orientere sælgerne under hele forløbet, så sælgerne er med i hele beslutningsprocessen.

Det er vigtigt at huske at benytte en hjælpende boligadvokat fra København, som kan gøre selvsalget af boligen til en succes. Udgifter for de nødvendige dokumenter under et boligsalg kan ikke undlades. En boligadvokat er derfor den letteste og billigste måde til at få solgt boligen.

Boligkøbsadvokaterne
Frederiksborggade 5A
1360 København K
Tlf: 70 70 50 80

Gode råd til dit første andelsboligkøb i København

andelsbolig københavn

Hvis du overvejer at købe andelsbolig i København, er det vigtigt at se sig godt for. Der er mange ting du skal overveje omkring boligkøb, og der er forskel på at købe en andelsbolig i forhold til en ejerbolig. Det kan være en god idé at købe en andelslejlighed, hvis du er helt ny på boligmarkedet. Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i andelstilbuddene. Her er derfor 6 gode råd til, hvad du bør holde dig for øje, når du er på udkig efter en andelsbolig.

  1. Sørg for ikke at falde for den første og bedste andelslejlighed. Undersøg først andelsforeningens økonomi. Hvilke lån har foreningen, hvordan forvalter den driften af ejendommen og de almindelige udgifter?
  2. Lav en liste over, hvad du har brug for, og hvad du kunne tænke dig. Hvor mange kvadratmeter skal lejligheden minimum være på, for at du vil trives der i længere tid? Skal der være plads til opvaskemaskine, og skal der være fælles vaskefaciliteter eller ønsker du mulighed for vaskemaskine i lejligheden?
  3. Mange københavnerlejligheder er uden bad eller med sparsomme bade- og toiletfaciliteter i lejligheden. Kan du leve med at skulle dele dette med naboerne, eller skal du have dit eget?
  4. Undersøg vedtægterne grundigt. Hvis du i perioder ønsker at udleje din lejlighed til andre, skal du være klar over, om foreningen tillader dette.
  5. Har du brug for juridisk rådgivning i forbindelse med køb, så tag kontakt til en boligadvokat i København. Her kan du eksempelvis få køberrådgivning i forhold til, om du ønsker at købe lejligheden selv, eller om den skal være et forældrekøb.
  6. Tal med din bank om din økonomi. Har du økonomisk råderum til at betale af på et lån i mange år frem? Du bør også undersøge i den forbindelse, hvor du kan få det bedste boliglån – det er ikke nødvendigvis hos din egen bank.

Frem for alt bør du sætte dig godt ind i alle fordele og ulemper ved at købe en andelsbolig, hvad enten det er dig selv eller dine forældre der køber lejligheden. Et forkert køb kan blive en dyr fornøjelse, men samtidig kan en andelslejlighed være en rigtig god idé for en førstegangskøber, der er på udkig efter en god, fast bolig der er til at betale.

Netjuristerne ApS
Rebekkavej 10
2900 Hellerup
Tlf: 77 34 85 74