Her er fordelene ved en pressemeddelelse

Pressemeddelelser er en tekst som sendes ud til medier, journalister og andre, som på den ene eller den anden måde er interesserede i at skrive artikler om dig eller din virksomhed. Den kan have mange former, men den har kun ét formål; at promovere dig, og det du gør. Teksten kan sendes over mail eller leveres til et nyhedsbureau, den kan lægges ud på virksomhedens hjemmeside, eller på anden måde lægges på nettet. I samarbejde med Tekstspot, vil vi i denne artikel beskrive, hvilke to ting, der er vigtige at tænke over, når du planlægger, og skriver, din pressemeddelelse.

1) Find en god historie

2) Få de rigtige til at se det

Pressemeddelelse

Det er rigtig vigtigt, at der er noget at skrive om. En pressemeddelelse fra en virksomhed kan eksempelvis omhandle firmaets overskud eller underskud dette år, den kan omhandle en stor investering eller ændringer i virksomhedens struktur. Pressemeddelelser kan også omhandle sport, private hjælpeorganisationers årsresultat- eller handlinger osv. En pressemeddelelse meddeler pressen noget, som denne muligvis er interesseret i.

Grænsen mellem reklame og denne type promovering er derfor flydende og afhænger af tiden, journalisten og det medie, denne skriver for. Er dit firma involveret i en større sag kan det være en god idé at prøve at styre medierne lidt ved at sende en pressemeddelelse ud om firmaets position og holdning. Hvis dit firma blot udgiver en ny linje hårprodukter, kan det godt være pressen vælger at springe historien over.

Det handler om at finde en såkaldt “hook”, altså noget som ikke glider igennem journalistens mails uden nogen modstand, men som sidder fast og skiller sig ud. Gør din historie det, vil en læser måske også finde det interessant at læse i en avis, og således hjælper du journalisten med at finde gode historier, frem for bare at fylde dennes indbakke.

For at få de rigtige øjne til at se på din pressemeddelelse kan det være fristende bare at sende den ud til flest mulige. Det er dog tidskrævende og måske også irriterende for journalister at få urelaterede “nyheder” og det kan skade dig på den lange bane. Indsend i stedet pressemeddelelsen til relevante medier og nyhedssider. Sælger I hårprodukter, kan det være dameblade såsom Femina eller Q kunne være interesserede i at skrive om jeres nye økologiske linje, men det kan være Politikken ikke ville.

Gør pressemeddelelsen og info tilgængelig

Journalister har travlt, og vil højest sandsynlig ikke have tid til at lave den helt store research, derfor er det vigtigt at din information er let tilgængelig på nettet. Dette kan være en hjemmeside eller et pressekit.

Tekstspot ApS
Sandkrogvej 12
7790 Thyholm
Tlf: 97 87 98 98