Spar tid i hverdagen – få renset dine skjorter

Renseri

Det kan være svært at få tid i hverdagen, til aktiviteter såsom vasketøj og opvask. Derfor har vi maskiner, der kan klare disse for os. Når det kommer til tøj, er der dog mange ting, som ikke bare kan vaskes. En skjorte skal ofte vaskes på et specielt program, for sig selv. Herefter er man nødt til at rette de forskellige dele af skjorten ud, og tørre den på en måde, så den bliver mindst muligt krøllet, og så kraven ikke kollapser. Efter dette skal skjorten sandsynligvis stryges eller på anden måde rettes ud, så man igen kan have den på, hvorefter man kan starte forfra. Alt dette arbejde kan sagtens undgås, det koster blot en smule ekstra. Renserier er rigtig dygtige til at vaske skjorter og rette dem ud, så du kan have en lækker, ren og ikke mindst nystrøget skjorte på.

Er det virkelig hurtigere?

Når mange alligevel vælger at vaske tøj selv, så er det fordi, de tror det er dyrt og besværligt at få det renset. Virkeligheden er den, at det kun tager dig den tid du bruger på at aflevere tøjet, og hente det igen. Hvis du bor tæt på et renseri, eller eventuelt kan finde et tæt på dig, kan det være markant nemmere end selv at vaske det. Bor du i en større by, som eksempelvis København, kan du måske være heldig at finde et billigt renseri på Vesterbro eller lignende. Nogle steder henter og bringer tøjet, hvorved det virkelig ikke kan gøres nemmere. Når du først er blevet komfortabel med at få dine skjorter renset, kan du let sende andre ting til rens såsom et jakkesæt eller trøjer der er lavet i stof, som ikke kan tåle maskinvask.

Dyrt tøj, billig vask

Hvis du er typen, der hellere har få dyre stykker tøj, end mange billige stykker tøj, er rens en rigtig god løsning. Her kan man have lækkert tøj, som man kan genbruge igen og igen, uden risikoen for at stoffet krymper i vask, eller at farven langsomt forsvinder. Får man renset sit tøj, er der mindre risiko for slitage på sømme, knapper og lynlåse, hvilket gør at du kan få mere ud af dit dyre tøj.

Så hvis du også synes, du bruger for lang tid på at vaske tøj, så undersøg om der er et renseri nær dig, der kan rense dit tøj for dig, imens du laver vigtigere ting. Det kan både spare dig for din tid, og i længden måske også for penge.

Justin Joy
Nærum Hovedgade 88
2850 Nærum
Tlf: 71 20 32 04