Category: tandlæge

Blister i munden

Rigtige mange lider af blister i munden. Langt størstedelen af befolkningen har på et tidspunkt haft en blist, og det er den tredje mest hyppige sygdom, man kan have i munden. Der er uheldigvis nogle, der har blister i voldsommere grad end andre. Mange oplever det i form af meget varme drikke, så man får en slags varmeknopper på tungen, imens andre får dem som deciderede sår i munden. Det er på ingen måde en farlig sygdom. Sårene smitter ikke, men de gør ondt. De kan sidde mere eller mindre over alt i munden, dog ikke på tandkødet og i ganen. Heldigvis heler de sig selv igen.

Blister i munden

Blister er en arvelig sygdom. Er du en af dem, som har arvet denne, kan du i visse perioder være mere udsat for at få dem. Her er der nogle fødevarer, du kan undgå, da disse er med til at fremkalde blister. Det drejer sig for eksempel om stærk ost, chokolade, nødder og tomater. Blister kommer også ofte efter, man har bidt sig i munden eller hvis tandbørsten er smuttet under børstningen. Hos nogle kvinder kan det muligvis også forværres under sin graviditet og op til sin menstruation.

For at undgå dem så vidt muligt, kan man dagligt indtage kosttilskud med stort indhold af vitaminer, mineraler og urter. Efter et stykke tid vil man opleve en markant reduktion af blister, og mange vil blive helt fri for dem. Hvis man er i jernmangel, kan dette også føre til flere blister. Hvis man vælger at tage jern som et tilskud, kan dette således medvirke til en reducering af blister i munden. Ved brug af desinficerende mundskyllevæske er det muligt at fremskynde helingen af sårene. For at få en mulig større effekt kan man også duppe mundskyllevæsken direkte på såret med en vatpind.

Er du så heldig at have en ferm og erfaren tandlæge i Odense C, kan denne give dig den rette behandling for blister. Det er nemlig forskelligt, hvad man som enkelt individ skal have af behandling for dette. Specielt afhængigt af hvor slem en grad man døjer med sygdommen. Er det i meget slem grad, kan det være, man vil blive anbefalet at benytte sig af noget medicin, som kan underkue immunforsvaret en smule. Skal dette benyttes, skal sygdommen også være i meget voldsom grad. Mange gode og dygtige billige tandlæger i Odense kan hjælpe dig med dette, hvis du har et sådan problem.

Vægtergården
Albani Torv 5
5000 Odense C
Tlf. 70 88 09 46

Vil du have et naturligt hvidt smil?

Hele livet igennem er vores tænder beskyttet af en naturlig emalje, som beskytter mod karius og huller i tænderne. Men som vi bliver ældre begynder emaljen at aftage, idet du eksempelvis børster tænderne eller indtager sukker og/eller syreholdige fødevarer. Når dette sker, er det vigtigt at pleje dine tænder ekstra meget for at forebygge mod huller i tænderne eller andre tandproblemer som resultat af for tynd en emalje. Men hvis mundhygiejne aldrig rigtigt har været noget, du har praktiseret til fulde, kan det føre til misfarvning og gule pletter på tænderne.

Vi vil derfor i denne artikel, i samarbejde med Langelinietand, en dygtig tandlæge på Østerbro, beskrive de mest almindelige tips til, hvordan du får dine tænder naturligt hvide, og hvordan du beholder et naturligt hvidt smil for livet.

naturlig hvidt smil

Børst tænderne regelmæssigt

Hvis du har undret dig over, hvordan du får et naturligt hvidt smil, vil det første skridt være at besøge din tandlæge – især hvis der er gået et stykke tid siden dit sidste tandeftersyn!

Din tandlæge er i stand til at påpege aktuelle emner med hensyn til tandpleje, og kan også give dig råd og vejledning om, hvordan du passer på dine tænder. Det anbefales af alle tandlæger og tandklinikker landet over, at du børster tænderne to gange om dagen – typisk om morgenen og om aftenen, før du går i seng. Afhængigt af din tandsundhed kan du også få besked på at børste tænderne efter hvert måltid i løbet af din dag. Misfarvning og gule pletter på tænderne, der har været der over en længere periode, tager typisk længere tid at komme af med, og kan derfor kræve regelmæssige tandlægebesøg, evt. med tandrensninger og tandblegning til følge.

Rygning, mad og drikkevarer

Bortset fra ikke at børste tænderne som anbefalet er der andre vaner, der kan forårsage gule pletter eller misfarvning på tænderne:

Rygning er én af de faktorer, som fører til misfarvning på tænderne, men hvis du også har for vane at drikke mange koffein-, syre eller sukkerholdige drikke som te, kaffe, frugtjuice eller sodavand, har du sikkert allerede bemærket, hvordan dine tænder lidt efter lidt er begyndt at ændre farve.

Der findes mange ressourcer til rådighed online, der forklarer, hvordan du får naturligt hvide tænder. Tandblegningsmidler eller naturlige løsninger kan være en mulighed, men disse kan også være på bekostning af din tandsundhed. Derfor er det vigtigt, du konsulterer dig hos en verificeret tandlæge undervejs, da alle tandlæger, uanset om det er en anerkendt tandlæge på Østerbrogade eller i dit lokalområde, kan og vil give dig de rette informationer om, hvad der er bedst for dig, samt hvordan du kan opnå et naturligt hvidere smil.

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
Tlf: 70 24 80 00

3 råd til at komme fri af din tandlægeskræk

tandlægeskræk århus

Tandlægeskræk er et kendt problem for mange, men de færreste vil indrømme, at de faktisk er bange for at gå til tandlægen. Det kan virke som et lidt pinligt problem, selvom det måske først og fremmest har rod i en dårlig eller smertefuld oplevelse hos tandlægen for mange år tilbage. De fleste undgår derfor at gå til tandlæge uden egentlig at anerkende over for sig selv eller sine omgivelser, hvorfor man sjældent eller aldrig går til tandlægen. Det kan desværre resultere i tandproblemer, der ikke bliver opdaget i tide. Her får du derfor 3 gode råd til at blive din tandlægeskræk kvit:

  1. Sørg for at være afslappet, når du møder op til tandlægeundersøgelse. Prøv at meditere lidt eller udføre afspændingsøvelser hjemmefra, og tag nogle dybe åndedrag på vej derhen, og mens du sidder i venteværelset.
  2. Hvis din angst for tandlægeundersøgelser er meget slem, kan du eventuelt tage lidt beroligende middel inden. Sørg blot for at du har nogen, der kan følge dig hjem bagefter, da du ikke bør gå hjem alene i påvirket tilstand.
  3. Stil krav til din tandlæge om, at der bliver taget hensyn til din angst. Det kan eksempelvis være, at der skal være stille og rolig musik i klinikrummet, mens undersøgelsen finder sted.

Find en tandlæge der tager hensyn til dig

Heldigvis er der flere og flere tandlæger i dag, der forstår at tage hensyn til tandlægeskræk. Søger du tandlæge i Århus, kan du finde flere klinikker, hvor man tager hensyn til din angst og arbejder ud fra dette. Flere steder, som eksempelvis tandlægerne i Frederiksgade, er der stort fokus på at give patienten en behagelig og rolig oplevelse både til små undersøgelser og større behandlinger. Hvis du er studerende og søger en tandlæge i Århus der giver studierabat, skal du derfor ikke være bange for at få dårligere behandling. Mange studerende fravælger tandlægebesøg i længere perioder, fordi de både har angst for tandbehandlinger og finder prisen for dyr. Det er dog en rigtig dårlig idé, for dine tænder har brug for regelmæssige undersøgelser for at sikre, at de er sunde og raske. Sørg derfor for at finde en god og billig tandlæge, der er opmærksom på dine behov og eventuelle problemer i forhold til tandlægebesøg. Husk at dine tænder skal holde hele livet!

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Århus C
Tlf: 86 12 11 45

Forebyggelse er bedre end behandling

tandlæge hillerød

Du kender sikkert til det, eller har hørt nogen sige det før: Forebyggelse frem for behandling. Men hvad vil det egentlig sige?

Det går kort sagt ud på, at man forsøger at forhindre eller mindske risikoen for en række sygdomme og/eller helbredsmæssige tilstande ved at forebygge imod det. I det her tilfælde kan en god tandpleje og mundhygiejne hjælpe med at forebygge og forhindre udbredte tandproblemer og tandkødssygdomme. 

Et godt eksempel på det er, når du til daglig børster dine tænder. Ved at børste tænderne undgår du netop nogle af de problemer, der kan være forbundet med ikke at børste tænderne, for eksempel plak og lignende bakteriebelægninger, som kan føre til tandkødsbetændelse eller huller i tænderne.

Det kan derfor siges, at det at passe godt på sine tænder – som også inkluderer regelmæssige tandeftersyn af en pålidelig tandlæge i Hillerød, i København eller omegn – er en del af det at forebygge mod tandproblemer.

Tips til forebyggelse

For at forebygge mod helt almindeligt kendte tandproblemer og tandkødssygdomme bør du besøge din tandlæge hvert halve år. Til dine regelmæssige tandlægebesøg vil der ofte blive foretaget en grundig rutinemæssig rensning af både over- og undermund, og du vil modtage personlig vejledning og rådgivning til, hvordan du selv kan være med til at optimere dine tænders generelle sundhed.

Er det tilfældet, at du døjer med tilbagevendende tandproblemer eller tandkødssygdomme, kan du risikere, at du skal besøge din tandlæge oftere end andre. I det tilfælde kræver det, at dine tænder og dit tandkød kontrolleres og undersøges regelmæssigt for at sikre, at alt er eller bliver, som det skal være.

Udover de regelmæssige besøg hos din tandlæge er det også afgørende, at du stræber efter at få eller bevare en god tandpleje og mundhygiejne, eksempelvis ved at børste tænderne korrekt og med den rette tandbørste; ved at bruge tandtråd som supplement til din tandbørstning; og ved at have fornuftige spisevaner. Dog er jævnlige undersøgelser hos din tandlæge en lige så vigtig del af det at forebygge. Uanset om det er en tandlæge i Nordsjælland, Hovedstaden eller i din region, kan en tandlæge altid opfange tidlige tegn på en lang række af tandproblemer og tandkødssygdomme, og sikre at de ikke udvikler sig yderligere.

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2A
3400 Hillerød
Tlf: 48 26 76 86

Vil du have sunde tænder? – Her får du 3 gode råd

sunde tænder københavn

Hvordan sørger du for at få sunde og stærke tænder? Der findes ingen hurtige genveje til at opnå netop det. Men for at få sunde tænder og tandkød er det vigtigt, du følger disse simple og gode råd for en optimal tandpleje:

Der er flere ting, der går ind under det at have en god tandpleje. For eksempel kan du ved blot at følge minimum ét af disse gode råd undgå helt almindelige tand- og tandkødsproblemer såsom dårlig ånde, huller i tænderne og tandkødssygdom. Vi vil derfor i denne artikel, i samarbejde med en erfaren tandlæge i København, beskrive, hvordan du får sunde tænder – og hvordan du bedst passer på dem.

1. Start med det grundlæggende

Sunde tænder og et sundt tandkød starter altid med det grundlæggende – nemlig god tandhygiejne. Glem aldrig det grundlæggende inden for tandpleje såsom at børste tænder og bruge tandtråd dagligt, så du forhindrer de mest almindelige tandproblemer og tandkødssygdomme i at opstå.

Ideelt set bør du børste tænder to gange dagligt. Dog skal du huske på, at den rigtige teknik er at børste tænderne skånsomt og i ovale bevægelser. Husk at børste både de indvendige og udvendige flader af dine tænder – og hvis din tandbørste er lavet til det, kan du også børste din tunge for at undgå yderligere bakterieophobninger. Desuden kan tandbørstning og tandtråd hjælpe dig med at holde plakdannelsen i skak. For når plak får lov at blive på tænderne, kan det skade dine tænders yderliggende lag og give huller og andre tandproblemer.

  1. Brug fluortandpasta

Tandplejemidler med fluor kan hjælpe med til at forhindre bl.a. caries, og hjælper derfor både børn og voksne med at få stærke og sunde tænder. Brug bl.a. fluortandpasta eller mundskyl som en del af din daglige tandpleje – og spørg gerne din tandlæge, hvilke produkter der er bedst for dig, så du kan være sikker på, du får det rette uden unødvendige og for høje koncentrationer af fluor.

  1. Besøg din tandlæge regelmæssigt

Regelmæssige tandeftersyn er nøglen til sunde tænder. Hvis dine tænder i forvejen er sunde og stærke, er to regelmæssige tandlægebesøg om året tilstrækkelige. Har du dog haft huller i tænderne før, eller døjer du med andre tandproblemer, kan det være nyttigt at besøge din tandlæge hyppigere end andre.

Har du flere spørgsmål til, hvordan du får sunde tænder, kan de fleste tandlæger, uanset om det er en tandlæge på Frederiksberg, Østerbro eller i dit lokalområde, til hver en tid give dig både vejledning og rådgivning til optimal tandpleje, hvis du skulle have brug for det.

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Tlf: 38 34 67 86

Find din lokale tandlæge i Glostrup

tandlæge glostrup

Det vrimler med tandlæger i København, men hvordan finder du en god tandlæge, hvis du bor i Glostrup? I Albertslund og omegn er det for mange ikke helt så attraktivt at slå sig ned som i hovedstaden, og derfor kan det være sværere at finde en god tandlæge, hvis du selv bor i området. Hvis du lige er flyttet til området og derfor ikke har nogen i din omgangskreds, der kan anbefale en tandlæge i Glostrup eller Albertslund, er det nærliggende at søge efter en tandlæge på internettet. Du bør dog kigge dig godt for, når du leder efter en egnet tandklinik. Først og fremmest bør du undersøge, hvilke behandlinger og priser de forskellige tandplejere udbyder. Hvis du har brug for særlige ydelser som kosmetiske tandbehandlinger og blegning af tænder, bør du se efter, om de tandlæger du har fundet frem til udbyder dette i deres praksis, samt hvordan behandlingerne foregår. Du bør også undersøge, om den pågældende tandlæge er medlem af Tandlægeforeningen, da dette er din sikkerhed for, at vedkommende er opdateret på den nyeste viden inden for sit fag og lever op til gængse retningslinjer. Endelig bør du tjekke, om det er nemt at komme i kontakt med tandlægen, samt hvor klinikken ligger henne.

Det nemmeste er at finde en tandlæge, der enten ligger i nærheden af hvor du bor eller arbejder, eller i nærheden af steder, hvor du kommer dagligt eller ofte. Hvis du bor omkring Glostrup eller Albertslund, vil det nemmeste være at finde en tandlæge i nærheden af Glostrup centret. Der er i forvejen stor sandsynlighed for, at du ofte er i Glostrup Storcenter eller tager til Glostrup Station enten for at shoppe eller hvis du skal med toget. I så fald vil det være nemt at foretage dit besøg hos tandlægen i dette område. Husk på at det er langt nemmere at tage sig sammen til sit årlige eller halvårlige tandlægebesøg, når din tandlæge ligger i dit lokalområde. Hvis din tandlæge ligger for langt væk fra de steder, hvor du normalt kommer, kan det være mere fristende at springe tandlægebesøget over i en travl hverdag. Desværre vil det gå ud over dine tænder, og de skal jo helst holde hele livet, ikke sandt? Derfor er det langt fra ligegyldigt, hvor din tandlæge har klinik.
Tandlæge Huida Al-Amami
Hovedvejen 85
2600 Glostrup
Tlf: 70 87 78 89

Sådan får du et sundt smil hele livet

rådgivende tandlæge solrød

Det kræver velplejede tænder og en god mundhygiejne, hvis du ønsker at have et sundt smil gennem hele livet. Processen for at opnå et sundt smil starter allerede som barn og fortsætter gennem hele livet. I samarbejde med en ekspert på området, Tandlæge Bodil Diernæs, forklarer vi, hvordan du bevarer et sundt smil gennem hele dit liv.

Pas godt på mælketænderne

En typisk fejl er, hvis dine forældre eller dig selv sjusker med tandbørstningen af mælketænder. Mælketænder udskiftes gradvist gennem opvæksten, og mange tror fejlagtigt, at det ikke er nødvendigt at passe godt på mælketænderne. Det er stadig meget vigtigt at have en grundig tandrutine, så både mælketænderne og de permanente tænder er sunde og vokser korrekt frem. Hvis der er ophobninger af bakterie eller betændelse i tandkødet påvirker det de permanente tænder, idet de vokser frem. Eksperter på området anbefaler tre råd til pleje af børns tænder:

  1. Børst tænder grundigt to gange dagligt med eftersyn fra en voksen.
  2. Indtag ikke for meget sukkerholdig mad og drikkevarer
  3. Brug tandpasta med flour, som hjælper med at bekæmpe huller i tænderne

Din daglige tandpleje

Din daglige tandrutine afgør, om du har et sundt smil og en god mundhygiejne. Daglig tandpleje indeholder selvfølgelig daglig tandbørstning to gange dagligt. Det anbefales at børste i små cirkelbevægelser med en blød tandbørste, som passer til mundens størrelse. Tandpasta med flour er naturligvis også en nødvendighed for voksne. Derudover anbefales det at benytte tandtråd eller tandstikker, så alle tandflader med garanti berøres og renses.  

Få almindelig tandpleje hos din tandlæge

Du er godt på vej til at have et sundt smil, hvis du følger ovenstående råd. Tandlæger er dog eksperter på området, hvorfor det anbefales at få udført almindelig tandpleje hos dem. Almindelig tandpleje består af et tandeftersyn, som skal udføres regelmæssigt for at have optimalt effekt. Her vil tænderne også blive renset, hvis det er nødsaget. Der suppleres også med forebyggende behandlinger, som eksempelvis begyndende huller, inden dt udvikler sig til et større problem.

Rundt i landet er det muligt at finde tandlæger, som rådgiver individuelt i, hvordan du optimerer din tandpleje mest muligt. Hvis du befinder dig på Sjælland, er det eksempelvis muligt at finde en rådgivende tandlæge i Solrød, som giver gode råd om netop dine tænder og din mund. Dette er der stor succes ved, da patienter sjældent udvikler tandproblemer, når rådene for tandpleje følges samt suppleres regelmæssigt med tandeftersyn. Find en tandlæge, der tilbyder almindelig tandpleje og rådgivning, så du får sunde tænder gennem hele livet.

Tandlæge Bodil Diernæs
Vestergade 29
4600 Køge
Tlf: 56 65 07 27

Hvordan undgår jeg huller i tænderne?

tænder

De fleste af os har haft et eller flere af dem i løbet af vores levetid – huller i tænderne forekommer hos de fleste mennesker, men der er meget vi kan gøre for at undgå karies i vores tænder. I denne artikel giver vi dig viden om, hvorfor huller i tænderne opstår – og hvordan du sikrer dine tænder mod dem.

I samarbejde med Nordsjællands TandlægeCenter får du her gode råd til, hvordan du bedst forebygger mod huller i tænderne. Årsagen til, at vi får huller i tænderne skyldes, at bakterier på tænderne ikke er blevet fjernet efter en endt dag. Når bakterierne ikke bliver fjernet fra vores tænder, bliver de omdannet til syre, der ætser på emaljen og dermed laver huller i tænderne. Det er derfor meget vigtigt at have en god rutine i forhold til tandbørstning for at opretholde en god mund hygiejne. Det drejer sig om to gange daglig tandbørstning af mindst to minutter ad gangen.

Det anbefales at børste i små og cirkulære bevægelser med en blød tandbørste. Tandbørsten skal, udover at have bløde børstehår, også have en passende størrelse, så tandbørsten passer til mundens størrelse. På den måde sikrer du, at tandbørsten kan nå flest mulige tandflader. Tandbørstningen skal suppleres yderligere ved brug af tandtråd, så du er helt sikker på, at alle dine tandflader bliver renset. Ved at følge anbefalinger fra eksperter på området er du godt forberedt mod huller i tænderne. Tandlægerne fra Nordsjællands TandlægeCenter anbefaler desuden, at du får regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Gennem regelmæssig tandeftersyn kan eventuelle huller opdages og behandles, inden skaden bliver stor.

Selvom du forebygger mod huller i tænderne, kan der desværre stadig opstå huller i tænderne eller andre problemer. Heldigvis er det muligt at finde en hjælpsom og smertefri tandlæge til behandling af huller. Den smertefrie behandling foregår gennem en smertefri laserteknologi, som er langt hurtigere og bedre end de ældre metoder. Laseren fjerner det beskadige væv, så resten af tanden ikke bliver påvirket af behandlingsmetoden. Således undgår du en stor og omfattende behandling, hvis du får huller i tænderne.

Kontakt din tandlæge, hvis du ønsker yderligere råd om forebyggelse af huller i tænderne eller hvis du gerne vil have foretaget et tandeftersyn. Hvis du for eksempel befinder dig på Nordsjælland, kan du benytte en forebyggende tandlæge i Hillerød

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2A
3400 Hillerød
Tlf: 48 26 76 86