Sådan kan en Mystery Shopper hjælpe din virksomhed

mystery shopper

Når din virksomhed udfører sin funktion, hvad enten det er at sælge tøj til folk, eller servere dem et måltid mad, så er det rigtig vigtigt, at kunden går derfra og har haft en god oplevelse. Det kan være svært at teste, hvorvidt ens kundeservice er god nok, eller om kunderne får det de vil have. Man kan lave spørgeskemaundersøgelser eller på anden måde indsamle data, men det vil i bedste fald kun være en indikation på virkeligheden. Når folk udfylder skemaer, er der mange faktorer der spiller ind, og gør svarene nærmest ubrugelige. Det svarer i visse tilfælde til at spørge kunden direkte efter et køb; “er du tilfreds med dit køb? Er du tilfreds med kundeservicen?” de fleste ville være for høflige til at give et brugbart svar. En mystery shopper er en kunde, som besøger din butik, udfører et køb eller en bestilling, og går igen. Herefter rapporterer denne tilbage med sin oplevelse. For at dette kan være mest effektivt, er det vigtigt, at personalet ikke ved, at denne er en mystery shopper. En mystery shopper kan også blive hyret til at ringe til kundeservice, eller på anden måde interagere med dine medarbejdere eller ansatte.

Værdien i at kende sine fejl

En stor fordel ved mystery shopping er, at vide hvor man skal sætte ind. Hvis forretningen kører dårligt kan det være svært helt at vide hvad problemet er. Har vores kundesegment færre penge end de plejede? Er vores udbud af varer ikke tidssvarende mere? Er vores faciliteter for dårlige? Det kan være svært at skille forskellige problemestillinger i virksomheden ad. En mystery shopper kan belyse problemet fra kundens synspunkt, således at man kan fokusere på ét problem, frem for at prøve at løse dem alle. En mystery shopper vil ofte påpege, hvorfor denne havde en god eller en dårlig oplevelse, så du kan sætte ind der, hvor der er problemer, og ikke prøve at ordne noget, som virker.

Værdien i at have god data

Det kan være svært at finde god data på den subjektive oplevelse af virksomhedens værditilbud. En konsulent kan hjælpe med forretningsplanen og lignende, men når man bruger mystery shoppers, så er det fordi man vil have god data, man ønsker bevis på, at kundeservicen rent faktisk er god, eller rent faktisk er dårlig. Når man benytter sig af mystery shopping, udnytter man således den eneste ekspert på området der ved præcis hvad din virksomhed gør godt eller skidt; forbrugeren.

Profacers Ab
Møntergade 10
1116 København K
Tlf: 60 40 70 60