Hvilke behandlinger kan en dyrlæge tilbyde?

Man kan hurtigt blive i tvivl om, hvad en dyrlæge kan hjælpe med, derfor hjælper vi dig i denne artikel med at forstå, hvad en dyrlæge kan gøre for dit kæledyr.

En dyrlæge kan hjælpe dig og dit kæledyr med både store og små ting. Hvis dit kæledyr for eksempel er syg eller opfører sig anderledes, end det plejer, kan en dyrlæge hjælpe dig med at opklare, hvad der er galt. En dyrlæge kan ved at foretage en undersøgelse og stille dig nogle spørgsmål, nærme sig en årsag til, at dit kæledyr opfører sig usædvanligt og finde ud af, om der er noget galt. Det kan ske, at din dyrlæge er nødsaget til at tage røntgenbilleder, blodprøver, urinprøver eller lave en scanning for at finde en årsag. På den måde kan en dyrlægen blive klogere på, hvad dit kæledyr fejler, og hvilken behandling der skal til for at gøre det rask igen. Yderligere kan dyrlægen også give dig vejledning i, hvad du kan gøre for, at dit kæledyr bliver hurtigere rask.

Det kan være, at dyrlægen finder ud af, at dit kæledyr har en betændelse, spist noget farligt eller har problemer med for eksempel sine øjne. I disse tilfælde kan en dyrlæge udføre en operation for at hjælpe dit kæledyr. En dyrlæge kan derfor udover at konstatere en sygdom eller lidelse også give dit kæledyr den behandling, som der kræves. Dog er de mest almindelige operationer, som dyrlæger udfører i hele landet lige fra Århus til København, sterilisering og kastrering. Derudover tilbyder mange dyrelæger også alternative behandlinger som akupunktur. Det er derfor ikke kun de traditionelle metoder med medicin, som en dyrlæge kan tilbyde.

Udover undersøgelser og behandlinger mod sygdomme samt lidelser, så kan en dyrlæge også hjælpe med adfærdsproblemer. Det kan til tider være problematisk at få dit kæledyr til at stoppe en uhensigtsmæssig handling – måske kan du ikke få din hund til at lade være med at trække, eller din kat vil ikke tisse i kattebakken? Det er der heldigvis råd for, og du kan tale med din dyrlæge om, hvad der kan gøres, så disse adfærdsproblemer kan stoppes. En dygtig dyrlæge har nemlig erfaring og viden om dyrs adfærd. Alle dygtige dyrlæger i både Århus, København, Odense etc. har en viden om, hvad du kan gøre for at hjælpe dit kæledyr af med et adfærdsproblem.

Yderligere kan en dyrlæge også give dit kæledyr de vaccinationer, det har behov for. Skal du for eksempel til udlandet med din hund, kan en dyrlæge give din hund en vaccination mod rabies. Klipning af negle og hår er også nogle af de behandlinger, som en dyreklinik kan tilbyde. Der findes altså en bred række af behandlinger hos en dyrlæge, så uanset hvilke udfordringer du støder på med dit dyrs helbred eller adfærd, er der hjælp at hente hos dyrlægen.

 

Byens dyreklinik
Rosenvangs Allé 2
8260 Viby J
Tlf.: 8230 7015