Det skal du gøre, hvis myrerne hærger

Myrer er et normalt problem, som mange oplever i deres køkken eller i deres have. Myrerne lever i tuer under huset, under terrassen eller i haven. De fleste myrer er uskadelige, men der er visse arter som kan sprede sygdomme. Herunder kan nævnes faraomyren. Faraomyren er en lille lys myre som primært findes indendørs, fordi de ikke klarer kulden særlig godt. Denne bærer ofte på sygdomme såsom polio og infektiøse bakteriegrupper såsom streptokokker. Bekæmpelse af myrer kan foregå på mange forskellige måder, men man skal være opmærksom på, at ikke elle rent faktisk fjerner myrerne. Her kan vi tale om symptombehandling og myrebekæmpelse som to separate ting.

skadedyrsbekæmpelse mod myrer

Symptombehandling

Dette indebærer diverse ting man kan købe i supermarkeder såsom myrelokkedåser og gift. Disse behandler de myrer du ser, der hvor du oplever at de er til gene. Problemet med disse metoder er, at de kun behandler problemet lokalt. Bruger man myrelokkedåser får man ofte primært fat i de myrer som henter mad inde i huset. Desværre er dette en meget lille del af kolonien. Bruger man gift er man meget begrænset af, at dette sjældent må bruges hvor man opbevarer mad. Der er diverse husråd, som man kan bruge for at få myrerne til at lade være med at komme ind, men igen er der tale om en meget begrænset effekt. Nogle af disse er naturlige insekticider, såsom koffein. For at behandle med koffein kan man lave en kop stærk kaffe og dryppe lidt der, hvor myrerne kommer ind. Dette gør man for at ødelægge de duftspor, som lader dem finde ind i huset.

Myrebekæmpelse

Myrebekæmpelse er straks en anden sag. Her er tale om at fjerne myrerne, deres bo og alt hvad der kunne lede dem tilbage til huset eller haven. Dette kan man gøre selv, eller man kan ringe efter en skadedyrsbekæmper. Man kan også have myrer indendørs i sin lejlighed i eksempelvis København. Ligeledes kan man fjerne dem selv, eller man kan finde skadedyrsbekæmpelse i København. I tilfældet hvor man har det i en lejlighed kan en professionel bekæmper være en rigtig god idé, da myrerne muligvis er i væggene, rørene eller andre steder som kan være svære at komme til som privatperson. Ønsker man at få fjernet myrerne helt, kan man starte med at nedsætte genen ved at symptombehandle indtil skadedyrsbekæmperen har fundet og fjernet myretuen.

Candox Skadedyrsservice ApS
Søndervigvej 46
2720 København
Tlf: 93 20 25 15