Få fejlfrit syn med laseroperationer

Øjenlæge

Synet er en af de ting, der gør livet nemmere, sjovere og smukkere. Det lader os se hvor vi går, så vi ikke støder ind i ting, det lader os opleve hinanden, solnedgange og stor kunst. Hvis synet er dårligt, kan det være svært at læse en god bog uden at få hovedpine. Man kan få flimmer for øjnene af at skulle koncentrere sig i længere tid, tillige med svimmelhed og kvalme. Briller og linser kan løse problemet, men kun når man har dem på eller i. Når mange alligevel vælger briller og linser, er det fordi de er bange for laseroperationer. Lad os først kigge på nogle af de misforståelser der er omkring laserbehandlinger

Der er flere slags laseroperationer

Mange tror, at der kun er en slags laseroperation, og at det er den der hedder “Lasik”. Denne har været meget udskældt, især fordi den ikke må udføres på piloter eller militærfolk, da denne gør hornhinden ustabil. I det hele taget havde for stor en procentdel af de, som fik udført Lasik, efterfølgende problemer med deres syn, hvilket nu gør, at de nye behandlinger også bliver set på med et skeptisk blik. Heldigvis har det vist sig, at den nye behandling, kaldet Relex SmILE (Small Incision Lenticular Extraction) næsten ingen bivirkninger har, og rent faktisk giver folk det de forventer, når de får en øjenlaseroperation. For at høre mere om denne type behandling, kan du lave en tid hos en øjenlæge. Her kan du spørge til fordele og ulemper ved forskellige behandlinger og tage et oplyst valg om øjenlaseroperationer.

Operationen er kort og øjet heler hurtigt

Mange har en idé om, at operationen tager lang tid, og at der går flere uger før ens syn bliver normalt igen. Dette er ikke tilfældet. I virkeligheden tager operationen kun et par minutter og med SmILE tager det kun en dags tid før synet burde være normalt. Efter operationen vil der være en periode på omkring 3 måneder, før øjet er helet fuldstændigt.

Hvis du ønsker et bedre syn, så kan en laserbehandling gøre det. Behandlingen er relativt dyr, men så er den til gengæld også permanent. Når den er udført har du ikke længere behov for briller eller linser. Du vil for fremtiden ikke skulle tænke på dit syn i forbindelse med at køre bil, og skal aldrig igen skifte linser eller pudse briller.

 

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
Tlf: 44 44 40 40