Mormor-tricks til et funklende rent badeværelse

Nu behøver du aldrig igen investere i dyre rengøringsmidler. Her er mormors bedste tips og tricks til et rent og nyt udseende på badeværelse med ting, som du alligevel har i huset. Skulle der være nogle af disse ting du ikke ejer, er de billige at anskaffe.

nyt badeværelse

Eddike

Denne milde syre fjerner nemt og hurtigt kalk og snavs. Ren lagereddike kan være god til at tage randerne i toilettet og kan også opløse mindre stopning af eksempelvis afløbet. Her er eddike en fantastisk afløser for eksempelvis Kaustisk soda, som kan skabe en større prop end den, man forsøgte at opløse. Med eddike behøver du ikke at ringe til kloakservice, medmindre du er for sent ude. Selvom eddike ikke er en særlig stærk syre, skal man alligevel passe på, med at bruge for meget til følsomme ting såsom kaffemaskinen eller el-kedlen. Hertil kan man i stedet bruge fortyndet eddike. Det samme gælder, hvis man gerne vil afkalke brusehovedet på badeværelset. Her er den rene eddike sammensat med en skuresvamp og lidt knofedt alt for meget, og kan resultere i skader på inventaret. I stedet kan en 1:4 opløsning af eddike hældes på en klud, hvorefter denne lægges på brusehovedet. Begge ting skal derefter pakkes ind i en plasticpose og lægge et par timer. Efter trækketiden vaskes eddiken og snavset let væk. Det samme trick kan benyttes til vandhanen og lignende. Kalk på fliser og spejle kan også fjernes med eddike. Fortynd eddike og hæld det i en sprøjteflaske. Sprøjt det på, der hvor spejlet er blevet mat, eller hvor fliserne har fået en hvid film. Lad det sidde i 20 minutter og vask det så af med en husholdningssvamp og tør over med en ren klud.

Lugtgener

Et rent badeværelse der lugter, føles ikke rent overhovedet. Rummet bliver nu engang brugt til noget, der ikke lugter særlig behageligt, og derfor kan man måske få lyst til at behandle lugten. Dette kan gøres med stearinlys. Et tændt stearinlys tager lugten inden for to til tre minutter. Vil man gerne undgå brandfaren, kan man i stedet stille planter derude. Disse skal være af en slags, der kan tåle at stå i skygge og samtidig være et varmt og fugtigt sted. Gode muligheder kan være hængefigen, fredslilje eller et lille eukalyptustræ. En anden ting som fjerner lugt er tebreve. Det skal være et nyt brev, som ikke gøres vådt. Læg det steder, hvor der er fugtigt, og lad det suge fugt og lugt til sig.

Leon Petersen VVS A/S
Baldershøj 1
2635 Ishøj
Tlf: 78 77 17 09