Skal du købe ny bolig? Sådan finder du den rette ejendomsmægler

En ny bolig kan være et spændende projekt. Man har måske en lang ønskeseddel med ting, man gerne vil have i sin nye bolig. Dette kan være krav og ønsker til plads, beliggenhed, grundplan og udsigt. Det, man ikke går og drømmer om, er et langsommeligt forløb, hvor man ikke kan finde det, man har brug for, ikke kan få papirerne til at gå i orden og skal igennem mange stressfulde forhandlinger med sælger. Til dette er en ejendomsmægler virkelig praktisk at have. Denne har viden og erfaring du kan trække på. Der er forskellige typer af mæglere. Nogle er primært ejendomsmæglere for sælgere, andre er det primært for køber. Der findes også nogle, som er det for begge. Dette er i sig selv ikke noget problem, men der er en risiko for en interessekonflikt. Denne er primært, at firmaet helst modtager så meget i salær som muligt, og derfor måske ikke vil give dig den bedste handel. Det behøver ikke være sådan, det er bare en ting, man kan tage med, hvis man har muligheden for at vælge mellem den ene eller den anden type.

køb af bolig

Undersøg mulighederne i dit område

Boligsalg er i vid udstrækning domineret af lokation og beliggenhed. Lokationen er det sted i landet boligen ligger og beliggenheden henviser til den lokale beliggenhed. Dvs. ligger boligen centralt, ud til vandet, tæt på indkøbsmuligheder osv. Derfor kan det være en fordel at vælge en lokation først og finde en mægler, som har erfaring med dette område. Det kan være, at du gerne vil købe en bolig på Nørrebro, hvorved det ville være oplagt at finde en ejendomsmægler på Jagtvej eller et andet sted på Nørrebro.

En dygtig ejendomsmægler er ekspert i alt, hvad der har med at købe og sælge en bolig at gøre. Denne vil kunne svare på spørgsmål om tilstandsrapporter, salgsvurderinger, tinglysning og købskontrakter. Når det alligevel ikke er nok bare at finde en som er dygtig, så er det fordi, at man vælger bolig både med hovedet og med hjertet. Ens hjem skal ikke blot være en god investering, det skal være et sted, man har lyst til at være. Find en ejendomsmægler som forstår, hvad det er du leder efter, hvilke ting der er absolut nødvendige for dig, og hvilke du er villig til at gå på kompromis med. Én, som har din bedste interesse i sinde, både før og efter du har besluttet dig for at investere i et nyt hjem.

Realmæglerne Lenzberg & Kristensen
Jagtvej 21
2200 København N
Tlf: 35 42 22 00