Category: boligkøb

Husk en boligadvokat ved selvsalg af bolig

selvsalg af bolig

Det kan af flere årsager virke fristende at sælge boligen gennem selvsalg. Et selvsalg er især attraktivt grundet økonomiske årsager, da det er muligt at slippe for salæret til ejendomsmægleren ved at undlade at benytte en ejendomsmægler. Der er dog altid behov for professionel hjælp til udarbejdelse af de nødvendige dokumenter under selvsalget, og det er derfor altid en god idé at søge professionel hjælp andre steder end en ejendomsmægler.

En boligadvokat kan hjælpe

Der er brug for juridisk rådgivning om boligsalg, hvis sælgerne af boligen ikke har kendskab til boligmarkedet. Ved salg af bolig skal der altid udarbejdes dokumenter, hvor der er brug for juridisk hjælp. Det er her en mulighed at benytte en boligadvokat, som kan støtte sælgeren gennem hele forløbet med selvsalg af boligen. En boligadvokat er billigere end en ejendomsmægler, da sælgeren selv sørger for at prissætte boligen samt finde potentielle købere af boligen. På den måde betaler sælgerne kun for den nødvendige juridiske hjælp, som er påkrævet ved et boligsalg. Der er mange penge at spare ved at fravælge ejendomsmægleren, da der er ingen unødvendige udgifter ved selvsalget med hjælp af en boligadvokat . Boligadvokaten repræsenterer derudover sælgeren 100% i hele forløbet, så selvsalget forløber succesfuldt.

Få en selvsalgspakke

Der findes boligadvokater spredt i hele Danmark, men en lokal boligadvokat bør vælges. Det anbefales eksempelvis at få juridisk boligkøb rådgivning i København, hvis boligen befinder sig i hovedstadsområdet. På den måde befinder boligadvokaten sig i nærområdet, hvilket gør det praktiske aspekt i samarbejdet mellem sælgerne og boligadvokaten lettere. Det er muligt at gøre selvsalgsforløbet endnu lettere ved at få en selvsalgspakke fra boligadvokaten. Med en selvsalgspakke gives der én samlet pris, så der ikke opstår uventede regninger undervejs i forløbet. Det kan skabe en større tryghed for sælgeren.

En selvsalgspakke indeholder, at boligadvokaten udfører de påkrævende dokumenter under salget. Det drejer sig blandt andet om dokumenter til myndighederne og udarbejdelse af købsaftalen, som skal underskrives af både sælger og køber. Heri indgår også udarbejdelse og godkendelse af skøde, tinglysning og refusionsopgørelse. Indhentning af godkendelse fra ejerforeningens administrator ordnes også, hvis det er nødvendigt. Der påføres dog enkelte ekstra gebyrer for nogle af dokumenterne, men dette gælder for alle typer af boligsalg. Boligadvokaten står også til rådighed, hvis der er brug for prisforhandling mellem sælgerne og køberne samt andre vilkår, som indgår i salget. Boligadvokaten vil sørge for at orientere sælgerne under hele forløbet, så sælgerne er med i hele beslutningsprocessen.

Det er vigtigt at huske at benytte en hjælpende boligadvokat fra København, som kan gøre selvsalget af boligen til en succes. Udgifter for de nødvendige dokumenter under et boligsalg kan ikke undlades. En boligadvokat er derfor den letteste og billigste måde til at få solgt boligen.

Boligkøbsadvokaterne
Frederiksborggade 5A
1360 København K
Tlf: 70 70 50 80

Skal du købe ny bolig? Sådan finder du den rette ejendomsmægler

En ny bolig kan være et spændende projekt. Man har måske en lang ønskeseddel med ting, man gerne vil have i sin nye bolig. Dette kan være krav og ønsker til plads, beliggenhed, grundplan og udsigt. Det, man ikke går og drømmer om, er et langsommeligt forløb, hvor man ikke kan finde det, man har brug for, ikke kan få papirerne til at gå i orden og skal igennem mange stressfulde forhandlinger med sælger. Til dette er en ejendomsmægler virkelig praktisk at have. Denne har viden og erfaring du kan trække på. Der er forskellige typer af mæglere. Nogle er primært ejendomsmæglere for sælgere, andre er det primært for køber. Der findes også nogle, som er det for begge. Dette er i sig selv ikke noget problem, men der er en risiko for en interessekonflikt. Denne er primært, at firmaet helst modtager så meget i salær som muligt, og derfor måske ikke vil give dig den bedste handel. Det behøver ikke være sådan, det er bare en ting, man kan tage med, hvis man har muligheden for at vælge mellem den ene eller den anden type.

køb af bolig

Undersøg mulighederne i dit område

Boligsalg er i vid udstrækning domineret af lokation og beliggenhed. Lokationen er det sted i landet boligen ligger og beliggenheden henviser til den lokale beliggenhed. Dvs. ligger boligen centralt, ud til vandet, tæt på indkøbsmuligheder osv. Derfor kan det være en fordel at vælge en lokation først og finde en mægler, som har erfaring med dette område. Det kan være, at du gerne vil købe en bolig på Nørrebro, hvorved det ville være oplagt at finde en ejendomsmægler på Jagtvej eller et andet sted på Nørrebro.

En dygtig ejendomsmægler er ekspert i alt, hvad der har med at købe og sælge en bolig at gøre. Denne vil kunne svare på spørgsmål om tilstandsrapporter, salgsvurderinger, tinglysning og købskontrakter. Når det alligevel ikke er nok bare at finde en som er dygtig, så er det fordi, at man vælger bolig både med hovedet og med hjertet. Ens hjem skal ikke blot være en god investering, det skal være et sted, man har lyst til at være. Find en ejendomsmægler som forstår, hvad det er du leder efter, hvilke ting der er absolut nødvendige for dig, og hvilke du er villig til at gå på kompromis med. Én, som har din bedste interesse i sinde, både før og efter du har besluttet dig for at investere i et nyt hjem.

Realmæglerne Lenzberg & Kristensen
Jagtvej 21
2200 København N
Tlf: 35 42 22 00

Gør jeres første boligkøb til en succes

købersmægler

Det første boligkøb kan være nervepirrende. Det er mange penge, det er et stort ansvar, og der er virkelig mange ting, som skal på plads, før drømmeboligen er i hus. Og så er der jo lige de ejendomsmæglere. Kan man overhovedet stole på dem? Ejendomsmæglere er ansat for at hjælpe sælgeren med at få solgt boligen. Ejendomsmæglerne skal selvfølgelig orientere om alle detaljer og følge alle regler, men som førstegangskøber har man brug for nogen, der er på ens side gennem hele processen. Løsningen til dette er at få fat i en købersmægler.

Det er muligt at finde en Københavns bedste købermægler eller andre steder i landet. En købersmægler kan hjælpe jer igennem hele processen fra den første potentielle til bolig, til man står med en underskrevet købsaftale i hånden. En købersmægler vil hele tiden stå ved jeres side og klare status på forhandlingerne med sælgerens ejendomsmæglere. De er beggefagfolk, og en bolig bør forhandles mellem to professionelle og ikke mellem førstegangskøbere og en ejendomsmægler. Mere specifikt kan en købersmægler besigtige den bolig, som I finder interessant. Herudfra kan købersmægleren give en professionel købsvurdering på boligen i forhold til beliggenhed, størrelse og stand. Her vurderes også selve potentialet i forhold til investeringsmuligheder i boligen, hvilket er nødvendigt, eftersom jeres første boligkøb bør være en god investering. Hermed risikerer I ikke at miste jeres penge. Købersmægleren vil kigge alle de relevante dokumenter igennem og orientere jer.

Det kan også være nødvendigt at få yderligere professionel hjælp til boligkøbet af en byggesagkyndig, som kan vurdere tekniske områder af boligen, hvis boligkøberen finder det nødvendigt. En købersmægler findes bla. i København vil også arrangere dette, da de sørger for alt det praktiske gennem hele jeres boligkøb. Det vil med andre ord sige, at de tager de boligkøberne i hånden og hjælper dem gennem salgsprocessen.

Der forhandles professionelt mellem købersmægler og sælgers ejendomsmægler for at nå frem til den optimale købspris. Det betyder således at I vil være sikre på, at I ikke betaler overpris for den pågældende bolig. At benytte sig af en købersmægler skal derfor anskues som en investering, idet risikoen for at smide store summer penge ud af vinduet forsvinder. I samarbejde med en dygtig købermægler sikrer I således, at jeres førstegangskøb bliver en succes, da I undgår de faldgruber der er ved boligkøb og bliver sikret en sikker proces og godt køb.

 

Købersmægler.dk
Søndersøvej 27
2820 Gentofte
Tlf.: 52802000