Hvordan får jeg foretaget en anhængertræk montering?

Biler

I dag er bilen ikke bare en bil. Der findes nærmest uendelige former for ekstraudstyr til bilen, både indeni og udenpå. Bagagerummene i bilerne er blevet mindre med tiden, fordi der skal være mere plads og komfort til de mennesker, der sidder i bilerne. Derfor vælger flere og flere at have ekstraudstyr på bilen, der hjælper dem med at transportere større ting. Det kan eksempelvis være en tagboks, der sættes fast på taget af bilen. Det kan også være med en trailer eller et cykelstativ, og disse skal sættes fast på et anhængertræk. Før i tiden blev det kaldt en ”jydekrog”, fordi folk i Jylland blev betegnet som landmænd, og landmænd kørte oftere med trailer. I dag har langt de fleste danskere en undskyldning for at køre med anhængertræk, og det er ikke kun dem i Jylland. Mange bruger i dag campingvogn og trailer i stor stil, fordi de gerne vil have mulighed for at transportere deres ting selv.

I dag kan de fleste biler få monteret et anhængertræk, og det er faktisk forholdsvis enkelt. Men montering af anhængertræk er ikke noget, du selv bør gøre. Da anhængertrækket skal kunne klare rigtig mange kilo, er det vigtigt, at det sættes ordentligt fast på bilen. I værste tilfælde kan trækket ryge af under transporten, og din trailer eller campingvogn vil falde af og muligvis være til fare for andre. Derfor er den bedste løsning at køre ind til en mekaniker i eksempelvis Ballerup, hvis du bor i det område. En mekaniker arbejder nemlig med denne montering til daglig, og det er altså din sikkerhed for, at anhængertrækket monteres korrekt. Desuden skal man huske, at anhængertrækket i sig selv ikke er nok, hvis man vil køre med trailer eller campingvogn. Det er nemlig lovpligtigt, at disse også har lys på, hvilket sikres gennem strømtilførsel fra bilen. Derfor skal man altså også kunne sørge for dette, hvis man vælger at sætte anhængertrækket på selv. Dette er årsagen til, at mange vælger at køre forbi mekanikeren med opgaven.

Vælger du selv at sætte anhængertrækket på, slipper du dog ikke for en tur hos mekanikeren. Monteringen skal nemlig synes, inden den er godkendt til at køre på vejene. Er det derimod mekanikeren, der klarer monteringen, undgår du et syn, da det hører med til monteringen. Det er altså muligt at sætte anhængertrækket på din bil selv, men det anbefales, at det er en automekaniker, der står for opgaven.

K2 Biler
Ledøjetoften 20
2765 Smørum
Tlf: 26 70 09 84