Blister i munden

Rigtige mange lider af blister i munden. Langt størstedelen af befolkningen har på et tidspunkt haft en blist, og det er den tredje mest hyppige sygdom, man kan have i munden. Der er uheldigvis nogle, der har blister i voldsommere grad end andre. Mange oplever det i form af meget varme drikke, så man får en slags varmeknopper på tungen, imens andre får dem som deciderede sår i munden. Det er på ingen måde en farlig sygdom. Sårene smitter ikke, men de gør ondt. De kan sidde mere eller mindre over alt i munden, dog ikke på tandkødet og i ganen. Heldigvis heler de sig selv igen.

Blister i munden

Blister er en arvelig sygdom. Er du en af dem, som har arvet denne, kan du i visse perioder være mere udsat for at få dem. Her er der nogle fødevarer, du kan undgå, da disse er med til at fremkalde blister. Det drejer sig for eksempel om stærk ost, chokolade, nødder og tomater. Blister kommer også ofte efter, man har bidt sig i munden eller hvis tandbørsten er smuttet under børstningen. Hos nogle kvinder kan det muligvis også forværres under sin graviditet og op til sin menstruation.

For at undgå dem så vidt muligt, kan man dagligt indtage kosttilskud med stort indhold af vitaminer, mineraler og urter. Efter et stykke tid vil man opleve en markant reduktion af blister, og mange vil blive helt fri for dem. Hvis man er i jernmangel, kan dette også føre til flere blister. Hvis man vælger at tage jern som et tilskud, kan dette således medvirke til en reducering af blister i munden. Ved brug af desinficerende mundskyllevæske er det muligt at fremskynde helingen af sårene. For at få en mulig større effekt kan man også duppe mundskyllevæsken direkte på såret med en vatpind.

Er du så heldig at have en ferm og erfaren tandlæge i Odense C, kan denne give dig den rette behandling for blister. Det er nemlig forskelligt, hvad man som enkelt individ skal have af behandling for dette. Specielt afhængigt af hvor slem en grad man døjer med sygdommen. Er det i meget slem grad, kan det være, man vil blive anbefalet at benytte sig af noget medicin, som kan underkue immunforsvaret en smule. Skal dette benyttes, skal sygdommen også være i meget voldsom grad. Mange gode og dygtige billige tandlæger i Odense kan hjælpe dig med dette, hvis du har et sådan problem.

Vægtergården
Albani Torv 5
5000 Odense C
Tlf. 70 88 09 46